keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Kesän viimeinen kärhönkukka...


Sataa, sataa, ropisee..


Aamuhämärässä puutarha näyttää edelleen kauniilta. Punainen on punaistakin punaisempaa, vihreä syvää smaragdia ja keltainen lämmintä kultaa.

Omenapuissa on vielä omenoita mutta lehdet niistä on pudonneet, samoin kuin suurista puistakin persikkapuuta ja pieniä vaahteroita lukuunottamatta.

Sireenit pitävät tiukasti kiinni lehdistään ja kuusama on tummanvihreä ja kirkkaanpunaisten marjojen pilkuttama. Se näyttää siltä ettei ole edes aikeissa siirtyä talvilepoon.
Mieheni äidiltä sain kuukausi sitten pienen oksan persikan värisestä amppeliahkeraliisasta. Nyt se on alkanut kukkia. :) Toivottavasti saan sen pidettyä hengissä kevääseen.

sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Syksyn ensimmäinen räntäsade


Ikkunoista on kiva kuvata vaikka räntäsadetta kun ei tarvitse ulkona palella.

Märät lehdet hehkuvat ihanissa väreissään vielä viimeisiä hetkiä ennen maahan putoamistaan.Tässä yläkerran työhuoneen näkymä.

Keittiön ikkunasta näkyy lumikärhö.
Pikkukuistilta voi katsella puutarhaa laajemmalti.

sunnuntai 11. lokakuuta 2009


Kauniinpi ei syksy enää voisi olla. Nämä aurinkoiset päivät on hyvä painaa mieleensä tarkasti sillä niitä toisenlaisiakin päiviä varmasti vielä tulee. Lumi kun on tullut meillä jo muutaman kerran pysyvästi vasta tammikuussa.
Tosin marraskuussa saattaa näyttää tältä ja silti jouluna nurmikot vihertää. :)

torstai 8. lokakuuta 2009

Myrskyn jälkeen tulee aina pouta :)

Nyt sitten pitää ihmetellä että mistä noita omenoita oikein tulee..?

Aurinko paistoi tänään ihanasti ihan koko päivän. Ei merkkiäkään myrskyistä eikä sateesta jos ei pudonneita lehtiä lasketa mukaan... eikä pudonneita omenoita.

Viikko sitten ajattelin ettei niitä enää paljon ole puissa jäljellä, mutta onhan niitä ja osa on vieläkin kiinni oksissa. Lähikaupan tädin kanssa tehtiin sopimus ettei hän heitä puisia hedelmälaatikoita roskikseen vaan minä käyn ne hakemassa. Vein tietenkin omenia pussillisen vaihtiksena. :) Kivoja laatikoita ja niihin ajattelin laittaa myös kaikki kukkaruukkuni jotka nyt kököttävät kasvihuoneessa vinoissa pinoissa.
Vaahteroiden ruska vieläkin viivyttelee. Vain kaksi punaista lehteä. Kurpitsoista tuli mahtava (heh hee) neljän hedelmän sato. On se kuitenkin 400% enemmän kuin kahtena aikaisempana vuonna.
Ruusupapusista sain mukavasti palkoja ensi vuoden kylvöksiin.
Ei millään olisi uskonut kuinka pitkällä lokakuu jo on kun tänään päivää paistateltiin tuolla puutarhassa.

 Aivan ihana päivä! Sudenkorennotkin kisailivat kuin heinäkuussa. Eikö kukaan ole kertonut niille että nyt on jo syksy pitkällä?

Laitan tämän kuvan vielä suurempana. Siinä näkyy hyvin kuinka rupukka tuo puuvanhus jo on, toispuoleinen ja puoliksi kuivakin. Omenia se (suuria ja makeita) on jaksanut tehdä monta kottikärryllistä. <3


Ja mitä teki Mies sillä aikaa kun minä keräilin omenia ja kuvailin syksyä? 
Mitäpä muutakaan? :) Kun tämä koti ostettiin, sovittiin että minä hallitsen tontin maanpintaa ja Mies sen ilmatilaa. Koko kesän vaiheessa ollut antenniremontti on nyt valmis. *helpotuksen huokaus* Ihan kamalaa on katsela alhaalla kun hurjapää kiipeilee tuolla mastossaan.

keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Myrskyää..


Tuuli kolisuttelee kattopeltejä ja soittelee huilujaan katolla. Tai sitten ne on tuon Miehen antennit ym. härdellit tuolla katolla jotka laulaa kuin tuubat ja säkkipillit aina silloin tällöin. Ihan kivaa, paitsi yöllä. :)

Jos en olisi sairaslomalla, laittaisin sadetakin päälle ja menisin ulos kuvaamaan. Nyt piti tyytyä näkymään ikkunan takana. Kaunis.









Klikkaa kuvat suuremmiksi. :)

lauantai 3. lokakuuta 2009

Puolukanpunaisen kollaasin viikko


Melkein myöhästyin näiden kanssa. Uusia kuvia en jaksanut lähteä kuvailemaan vaan kokosin nämä vanhoista.

Rakkaita asioita kollaaseissani jälleen: molemmat tyttäreni, kukkia hääjuhlista ja puutarhasta sekä ihana punainen tuolini, jonka ostin itselleni 30-vuotis lahjaksi *jokin* aika sitten ;)





Pelargonioita kuistilta, Kultani auto ja tyttärenpoikani, pieni puutarhurinalku.
Meidän ulkoilutakit ja koristeomenoita. Kuvia varhaiskeväästä syksyyn.

Haaste-emännän, Ihanan Inkiväärin ja lisää punaisia kollaaseja löydät täältä .

Näkemiin kesä! :)

Viikko sitten pidimme Miehen kanssa kesäkauden lopettajaiset.
Pihakalusteet laitettiin talvilepoon kasvihuoneeseen, kerättiin omenat pois ja leikattiin nurmea.
Aherruksen päätteeksi lämmitettiin pihasauna ja grillattiin makkaraa. Ihana ilma touhuilla, lämmin ja kuiva, omenantuoksuinen. :)
Nyt on jo kylmennyt ja tänä aamuna oli koko puutarha kauniin kuuran peitossa. Kerrankin olen ajoissa siirtänyt kukat sisälle. :)